Mijn leuke kinderboeken Jeannette Hachmang
Waar kinderen ook echt kind mogen zijn!

Welkom op mijn website !

Vandaag is er een interview gepubliceerd. Zie hieronder het artikel!

 

Het begint bij fantasie: het verhaal van Jeannette Hachmang

TOEGEVOEGD OP: 20/02/2024

 

In de wereld van de kinderboeken zijn creativiteit en het vermogen om de verbeeldingswereld van kinderen te prikkelen van essentieel belang. Een van de auteurs die dat optimaal begrijpt is Jeannette Hachmang. Met haar bijzondere levensverhaal en de kracht die ze uit haar schrijfsels haalt, is Jeannette een stralend voorbeeld van veerkracht, passie en creativiteit.

Overwinnen van moeilijkheden

Jeannette heeft in haar leven grote uitdagingen moeten aangaan. Kort na de publicatie van haar eersteling – een boek over haar eigen ervaringen met een angststoornis – heeft zij ook nog gehoor gegeven aan de oproep van haar begeleider bij het UWV om een vervolg te schrijven. Hoewel dit een uitdagende opdracht was, heeft ze het als een kans gezien om haar verhaal te delen en anderen te inspireren.

Vervulling van haar ware passie

Toch ligt Jeannette’s ware passie in het creëren van fantasierijke werelden voor kinderen. De vreugde die ze haalt uit het feit dat haar kinderen en kleinkinderen haar boeken lezen, is voor haar belangrijker dan de erkenning of roem die mogelijk voortvloeit uit haar schrijfcarrière. Ze is bijzonder trots op haar eerste kinderboek ‘Kikkertje Knetterkont’, wat niet alleen getuigt van haar schrijftalent, maar ook van haar plezier in het vertellen van grappige en leerzame verhalen voor kinderen.

Een missie voor de toekomst

Beyond schrijven voor kinderen, hoopt Jeannette ook boeken voor jongvolwassenen en volwassenen te kunnen publiceren. Ondanks de diversiteit van haar schrijfstijl blijft haar doel hetzelfde: haar lezers meenemen op een reis vol fantasie en avontuur, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke levenslessen leert.

Ik wil graag mijnleukekinderboeken.nl onder de aandacht brengen. Het is de officiële website van Jeannette Hachmang, waar je meer kunt lezen over haar inspirerende reis als schrijfster. Een exemplaar van ‘Kikkertje Knetterkont’ of een van haar andere werken kun je bemachtigen bij ieder webwinkel van boekhandelaren.

Het verhaal van Jeannette herinnert ons eraan dat, hoe groot de obstakels ook zijn, het gebruiken van onze verbeelding en het volgen van onze passie ons kunnen helpen bij het creëren van iets moois en zinvols.

 

 

 

Meet & Greet

Op 26 augustus veranderen Zweeloo en Aalden in een oase van creativiteit. Er zijn onder de noemer 'Vincents Atelier' diverse workshops bij verschillende ateliers in de oude gemeente Zweeloo en en is het ‘Vincents Pad-weekend’.

Te midden van de beeldhouw-, schilder- en papierkunst bloeit ook de kunst van het geschreven woord in onze dorpen op. Ongetwijfeld herinnert u zich 'Het Verborgen Pad'. Een bundel die vorig jaar werd onthuld ter ere van Coevorden als Culturele Gemeente. De gezichten achter dit verhaal - waarin meerdere historische gebeurtenissen uit de omgeving in een fictief jasje werden gehesen - zijn Jos Govaarts, Jeannette Hachmang, Claudia Stinne en Victor Vergeer. Naast de gezamenlijke bundel hebben ze elk hun eigen unieke schrijfstem in romans, SF- of kinderboeken.

Van 13.30 uur tot 15.30 uur zullen de auteurs van het Schrijverscollectief A t/m Z aanwezig zijn in 'de Pop-up galerie', aan de Aelderstraat nummer 44, waar ook een workshop plaatsvindt. Maak uw kunstminnende dag compleet met een bezoek aan de ongedwongen 'Meet en Greet' (ontmoet en groet, in goed Nederlands) met deze schrijvers. Bespreek je eigen schrijfplannen en deel je gedachten over de boeken die de schrijvers creëerden. Luister naar hun toekomstige projecten en de inspiratie achter hun werken. Grijp deze kans om laagdrempelig met deze woordkunstenaars in gesprek te gaan. Wellicht zelfs over je eigen schrijfambities. Alles mag.

Vergeet vooral niet om de boeken die je al van onze schrijvers bezit mee te nemen. De auteurs signeren deze ook graag. Zoek je nog een inspirerend, spannend of hartverwarmend boek voor jezelf of (klein)kinderen; de boeken van de auteurs zijn verkrijgbaar in de verkoopkraam (op 26 augustus), of bij Toreco aan de Aelderstraat (doorlopend). Je bent van harte welkom voor een gezellige babbel én om de schilders bij de workshop aan het werk te zien.

(Zie ook de evenement-pagina op facebook "Meet & Greet - Het Schrijverscollectief van A t/m Z". U kunt ons daar ook laten weten of u aanwezig zult zijn).

 

Na rust komt nieuwe activiteit!

De activiteiten rondom het schrijverscollectief heeft veel van mij gevergd en daarom heb ik een tijd rust genomen. Natuurlijk ben ik wel druk geweest, met vrijwilligerswerk en familie en vrienden, maar nu ben ik weer volledig opgeladen!

Het mooiste nieuwtje is dat ik mijn dochter Kim eindelijk heb kunnen strikken voor de illustraties voor mijn nieuwe kinderboek. 

Daarnaast volg ik een cursus gevorderd schrijven en, geïnspireerd door de vele positieve reacties op mijn bijdrage aan 'het verborgen pad', ben ik bezig aan een boek voor oudere kinderen (lees volwassenen). 

Mijn begeleider van het UWV heeft mij gevraagd om een vervolg te schrijven op het boek 'gevangen door een angststoornis'. Dit boek zal nog even moeten wachten, maar komt er zeker aan!

Genoeg activiteit weer! Ik ga er voor!

 

Afsluiting culturele jaar Coevorden

Komende vrijdag, 10 februari, is de afsluiting van het culturele jaar van Coevorden. Het schrijverscollectief, waar ik deel van uitmaakte, zal hier voor de laatste keer het boek 'Het Verborgen Pad' presenteren. 

Heeft u de presentatie in september gemist of wilt u alsnog kennismaken met het Schrijverscollectief van A t/m Z, kom dan vrijdagavond om 20.00 uur naar het Hof van Coevorden, Kasteel 1, 7741 GC Coevorden.

Inspiratie

 

Ik haal mijn inspiratie uit de gewone dagelijkse dingen. De druilerige, donkere dagen van de afgelopen weken waren vrijwel inspiratieloos, maar het zonnige, koude weer geven mij weer energie. Dik ingepakt wandelen met mijn Molly en Jill, het even stilstaan in de zon bij een bruggetje, dat zijn de dingen waarbij mijn hoofd volloopt met nieuwe ideeën. 

 

Een nieuw jaar !

2023 is begonnen en ook ik ben weer met nieuwe inspiratie begonnen met schrijven. Toch moeten er ook aan dingen een einde komen.

10 februari zal ik, samen met twee van mijn mede-auteurs, voor de laatste keer het boek, Het Verborgen Pad, presenteren bij de afsluiting van het culturele jaar van Coevorden. Dit zal ook de laatste keer zijn dat ik deelneem aan het Schrijverscollectief van A t/m Z. Het was een avontuur om met het collectief te werken, maar nu ga ik weer mijn eigen weg!