Waar kinderen ook echt kind mogen zijn!

verhalen schrijven

Gepubliceerd op 9 februari 2019 om 21:17

Als ik mijn verhalen laat lezen aan mensen, zeggen zij steeds; "Hoe verzin je dit allemaal?"

Ik denk dat ik altijd een heel levendige fantasie heb gehad. Als ik, bijvoorbeeld, iemand op straat zie lopen met een hoed, dan kan ik het ene verhaal na het andere verzinnen over iemand met een hoed. Die persoon kan hem verliezen, een vogel kan hem van zijn hoofd af pikken, de wind kan hem van zijn hoofd rukken ..en ga zo maar door. 

Ik ben net weer een paar dagen in mijn geboortedorp geweest. Terwijl ik daar de honden uitliet, kwam ik bij een boom met een enorme bult onder aan de stam. Als kind kon ik al uren fantaseren over deze bult. Ik denk dat ieder kind, die deze boom ziet, meteen een verhaal bij deze bultige boom kan verzinnen. Er kunnen kabouters of elfjes in wonen. Er kan een enge heks een spreuk over hebben uitgesproken zodat de elfjes daar nu gevangen zitten, wachtend op iemand die ze komt bevrijden. Maar het kan ook een stoel van een reus zijn geweest. 

Het is heerlijk om in de huid van een kind te kruipen en te fantaseren. De afgelopen dagen heb ik weer een aantal ideeën opgeschreven voor nieuwe verhalen, waarvan een met een bultige boom.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

info@mijnleukekinderboeken.nl
4 maanden geleden

Don't stop believin'!

info@mijnleukekinderboeken.nl
4 maanden geleden

Fabulous!! Where can you buy those?